[ MZ Glogonj ] 24 Jul, 2014 11:54
Mesna zajednica Glogonj je prošle godine otpočela rekonstrukciju kolovoza u ulicama u kojima su završeni radovi na podzemnim instalacijama (vodovod i kanalizacija).
Decembra, prošle godine asfaltirana je Beogradska ulica,
a ovih dana, krenula je rekonstrukcija kolovoza u delu Tamiške ulice (od Utrinske do Beogradske)

Fotografije

[ MZ Glogonj ] 29 April, 2013 08:15

Ove godine Grad je prvi put novac za kapitalne investicije u naseljenim mestima raspoređivao putem javnog konkursa za dodelu sredstva za sufinansiranje i finansiranje infrastrukturnih projekata. Konačne rezultate su u sredu, 24. aprila, objavili pomoćnik gradonačelnika i koordinator komisije koja je obavila odabir Slave Bojadžievski i član Gradskog veća za sela Dejan Živanović.

Glogonjcima su prihvaćena dva projekta: rekonstrukcija vodovoda u delovima ulica JNA i 8. marta (4.496.848) i asfaltiranje Beogradske ulice (8.151.693).

Više u Pančevcu

[ MZ Glogonj ] 16 Oktobar, 2012 14:41
snimak - Slavko Jovanovski
15. oktobar je ustanovljen kao Svetski dan žena na selu, na Konferenciji žena Ujedinjenih nacija u Pekingu 1995. godine, kada su se države obavezale da ženama na selu obezbede ravnopravan pristup i potpuno učešće u strukturama vlasti, i učini vidljivim njihove potrebe i mogućnosti u kreiranju razvojnih politika sela.
Svetski podaci ukazuju na to da iako žene čine više od 50% stanovništva Zemlje i učestvuju u proizvodnji 60-80% hrane koja se uzgaja,žene na selu poseduju samo 2% zemlje i ostvaruju samo 1% svih poljoprivrednih primanja, što govori o izuzetno teškom položaju žena na selu. Istovremeno 2/3 nepismenih na svetu čine žene, a posle 70-tih godina prošlog veka broj siromašnih žena u svetu se udvostručio. (Dalje)
[ MZ Glogonj ] 09 Oktobar, 2012 13:33
Македонскиот информативен и издавачки центар подари по 200 наслови на библиотеките на Домот на младите во Панчево, на домот на културата во Качарево, Јабука и Глогоњ

 Акцијата „Да ги запознаеме сограганите со македонската поезија", како програма на Домот на младите од Панчево, а во склопот на „Деновите на македонската култура во Србија, замислена како караван на поетите кои пишуваат на македонски јазик, а во придружба со српските поети, предизвика голем интерес кај љубителите на овој вид култура.

 (Dalje)
[ MZ Glogonj ] 04 Oktobar, 2012 13:09
UČESTVUJETE U REALIZACIJI EVROPSKE NEDELjE LOKALNE DEMOKRATIJE 

Pozivamo Vas da do četvrtka, 11. oktobra 2012. godine svojim mesnim kancelarijama prijavite teme od značaja za život u vašem naseljenom mestu, o kojima biste želeli da razgovarate sa predstavnicima gradske vlasti.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije (15 - 21. oktobra 2012. godine) predstavnici gradske vlasti posetiće tri naseljena mesta na teritoriji grada Pančeva 17, 18. i 19. oktobra i tom prilikom će sa predstavnicima skup&ˇtina MZ i žiteljima naseljenih mesta razgovarati o temama koje prethodno budu prijavljene. 

U zavisnosti od interesovanja građana i prijavljenih tema biće određeni timovi koje će činiti predstavnici gradske vlasti i naseljena mesta koja će posetiti, a vodiće se računa o grupisanju prostorno bliskih mesta, kako bi žitelji okolnih sela mogli bez napora da prisustvuju susretu i postavljuju pitanja koja su važna za život u njihovoj zajednici.

O mestu i terminu susreta bićete naknadno obavešteni.ˇ

U zavisnosti od interesovanja građana i prijavljenih tema biće određeni timovi koje će činiti predstavnici gradske vlasti i naseljena mesta koja će posetiti, a vodiće se računa o grupisanju prostorno bliskih mesta, kako bi žitelji okolnih sela mogli bez napora da prisustvuju susretu i postavljuju pitanja koja su važna za živ
[ MZ Glogonj ] 15 Avgust, 2012 12:17

 Pozivamo Vas da prisustvujete INFO DANU: 

"Povećanje broja slobodnih lokacija za investiranje"

koji će se održati u okviru kampanje II

u četvrtak , 16. avgusta u 19h u mesnoj zajednici Glogonj.

Projekat "Povećanje broja slobodnih lokacija za investiranje" sprovodi grad Pančevo u partnerstvu sa Agencijom za ekonomski razvoj grada Pančeva, a projekat sufinansira Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. (Dalje)
[ MZ Glogonj ] 03 Avgust, 2012 21:55

Dom kulture "Mladost" Glogonj je u cilju očuvanja makedonske tradicije, kulture, igre i sveukupnog makedonskog nasleđa od zaborava, prošle godine pokrenuo projekat

"Da se koreni ne zaborave",

U okviru ovog projekta, u petak 03.08.2012 godine na letnjoj pozornici Doma kulture, održan je zajednicki koncert folklora (Dalje)

[ MZ Glogonj ] 03 Avgust, 2012 10:40

Od 1. oktobra do 15. decembra 2012. godine Republički zavod za statistiku sprovešće Popis poljoprivrede, i to posle više od pola veka.
Njime će biti obuhvaćena sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Republike Srbije.
Popis će omogućiti pregled stanja poljoprivrede u zemlji, potencijale, s jedne strane, i nedostatke i probleme koje treba rešiti, s druge strane.  (Dalje)

[ MZ Glogonj ] 27 Jul, 2012 14:05

Sastankom u Domu kulture "Mladost" Glogonj završena je prva faza projekta Grada Pančeva

„Povećanje slobodnih lokacija za investiranje“. .

Već u utorak, 31. jula kreće drugi deo, koji podrazumeva aktivnije učešće meštana naseljenih mesta u razgovorima o projektu. Glogonjcima su se obratili rukovodilac projekta - Olivera Subotić, direktorka Agencije za ekonomski razvoj Pančeva - Jadranka Mašić-Pavlović i član Gradskog veća zadužen za privredu, privatno preduzetništvo i investicije - Milan Stanojković.  (Dalje)

[ MZ Glogonj ] 23 Jul, 2012 13:55

Ispred Agencije za ekonomski razvoj grada Pančeva i Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave grada Pančeva pozivamo Vas da prisustvujete INFO DANU:

"Povećanje broja slobodnih lokacija za investiranje"
koji će se održati u četvrtak, 26. jula u 19h u prostorijama Doma kulture "Mladost" Glogonj.

 (Dalje)