[ Aktuelno ] 24 Maj, 2013 13:25

Pančevac 23.5.2013 - Glogonjci postigli još jedan veliki uspeh, ali...
Zlatni u Srbiji, „poslednji” u Vojvodini

Dečja folklorna sekcija Doma kulture „Mladost”, predvođena koreografom Jelenom Krstevski, ostvarila je, može se reći, još jedan istorijski uspeh, osvojivši prvu nagradu na Saboru dečjih folklornih ansambala „Mali zlatni opanak”, održanom u Valjevu sredinom maja.

Glogonjci su se takmičili u starosnoj kategoriji do četrnaest godina, popularno nazvanoj „leptiri”, uz još 34 ansambla iz mnogo većih centara iz Srbije i regiona, pa je tako uspeh dodatno dobio na značaju. Dečja folklorna sekcija Doma kulture „Mladost” predstavila se igrama iz Crne Trave, a treba istaći da je ona i prošle godine ostvarila zavidan rezultat, osvojivši „Bronzani opanak”. 

Više u Pančevcu

[ Aktuelno ] 05 Maj, 2013 11:24

Dom kulture "Mladost" Glogonj - 4.5.2013.

Povodom Uskršnjih praznika Mesna zajednica Glogonj, zajedno sa Domom kulture, organizovala je koncert na kome su nastupili folklorni ansambli. Ovom prilikom su Glogonjcima u goste došli članovi KUD-a „Prelo“ iz Velikog Sela kao i folklorna sekcija Centra za razvoj dece i omladine iz Bačke Palanke.

Više na RTV Pančevo

[ Aktuelno ] 04 April, 2013 10:06

PREUZETO SA SAJTA GRADA PANČEVA

Kako bi brže i efikasnije ostvarili određena prava, podsećamo građane Pančeva da se određeni poslovi iz nadležnosti Gradske uprave grada Pančeva obavljaju i u mesnim kancelarijama Banatski Brestovac, Banatsko Novo Selo, Glogonj, Dolovo, Ivanovo, Jabuka, Kačarevo, Omoljica i Starčevo.

Mesne kancelarije obavljaju poslove koji se odnose na:
 (Dalje)

[ Aktuelno ] 03 April, 2013 10:34

Vlada Srbije donela je uredbu o energetski zaštićenom kupcu po kojoj će socijalno ugrožena domaćinstva dobiti određene količine struje i gasa besplatno.
Uredba je doneta s' ciljem da se zaštite socijalno najugroženiji slojevi stanovništva.

Uslov za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca je ukupan mesečni prihod do 12.900 dinara za domaćinstvo sa jednim članom.
 (Dalje)

[ Aktuelno ] 03 April, 2013 08:32

Registrovani poljoprivredni proizvodjači mogu od prvog aprila do 31. maja  na Nisovim benzinskim pumpama da kupuju gorivo D2 i evrodizel po regresiranim cenama.
Gorivo će poljoprivrednici kupovati po maloprodajnim cenama a država će regresirati 50 dinara po litru.
Nisove benzinske pumpe:
Pančevo: Novoseljanski put bb , Spoljnostarčevačka bb 
Pumpa u Opovu (Radio Pančevo)

[ Aktuelno ] 03 April, 2013 08:28

Posle sastanka Okružnog štaba za vanredne situacije doneta je odluka da sve nadležne službe preventivno nabave džakove, pesak i folije koje bi bile spremne da eventualno pojačaju nasipe na vodotokovima u Južnom Banatu. Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Zoran Tasić rekao je da u Južnom Banatu, za sada, nema opasnosti od poplava, upozoravajući da se najveći poplavni talas ipak očekuje za 2 do 3 nedelje.

Štab je, kako tvrdi, odlučio da preventivno deluje već sad.

Više - TV Pančevo -  2.3.2013

[ Aktuelno ] 26 Mart, 2013 13:57

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, donelo je Pravilnik o uslovima, načinu i obrascima zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo.

Pravo na korišćenje regresa za gorivo imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstava, ako kupe najviše 120 litara goriva po hektaru, i to:
 (Dalje)

[ Aktuelno ] 21 Mart, 2013 08:02

Preuzeto sa RTV PANČEVO, (TV Pančevo  21. septembar 2012. )

– Na inicijativu seoskih mesnih zajednica održan je satanak, na kojem je razgovarano o načinima rešenja problema napuštenih pasa.

Problem napuštenih pasa posebno je izražen u selima. Želimo da u dogledno vreme sistemski rešimo taj problem, kako ne bismo više dolazili u takvu situaciju, istakao je gradski većnik zadužen za sela, Dejan Živanović.
 (Dalje)

[ Aktuelno ] 12 Mart, 2013 20:29

Vlada Republike Srbije donela je novu Uredbu o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i prodaje traktora i priključnih mašina za traktore u Republici Srbiji u 2013. godini.

Ovom uredbom uređuju se uslovi i način podsticanja proizvodnje i prodaje novih traktora i novih priključnih mašina za traktore proizvedenih u Republici Srbiji u 2013. godini.

Direktni korisnici podsticaja u smislu ove uredbe su proizvođači traktora i priključnih mašina u Republici Srbiji, a indirektni korisnici su krajnji kupci.

Podsticanje proizvodnje i prodaje proizvoda iz člana 1. ovog pravilnika sprovodi se umanjenjem maloprodajne cene kod proizvođača bez PDV-a za:

 (Dalje)

[ Aktuelno ] 04 Mart, 2013 20:11
Registrovana poljoprivredna gazdinstva i ove godine treba da do 31. marta obnove registraciju, da bi ostvarila pravo na razne vidove pomoći iz agrarnog budžeta.
Upravi za trezor Ministarstva finansija, u kojoj su upisani u registar, poljoprivrednici treba da dostave popunjene obrasce sa podacima o trenutnom stanju poljoprivrednih kultura, planiranoj setvi ili sadnji u toku godine,kao i svim nastalim promenama na gazdinstvu - o članovima poljoprivrednog gazdinstva,
vrsti i brojnom stanju stoke, kao i podatke o zemljišnom posedu ili osnovu korišcenja poljoprivrednog zemljišta.
Bez obzira na to da li je došlo do promena, neophodna je obnova registracije.

Obaveštenja i dokumentaciju koju trezor dostavlja registrovanim gazdinstvima možete preuzeti u Mesnoj zajednici Glogonj.